Keresés
Close this search box.

Itt az utolsó lehetőség, koncertezz a Tankcsapda előtt!

Tankcsapda zenekar
Végéhez közeledik az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2021-2022-es évada. A könnyűzenei verseny utolsó állomása a soproni, amit október elsején tartanak.

Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál

A megmérettetésre még jelentkezhetnek induló zenekar, a legjobbak többek közt a Tankcsapda előtt és a Strand Fesztiválon fellépési lehetőséget nyerhetnek.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a  Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivált október elsején a Hangár Music Clubban. A versenyen több értékes nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel fellépés a Stand Fesztiválon, a Búgócsiga Akusztik Garden és a Hangár Music Garden klubokban , illetve előzenekarként a Tankcsapda előtt. A  győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató október 8-9-i nagydöntőjében Budapesten, az Analóg Music Hallban. ahol a fődíj 3,5 millió forint.

Úgy érzem, hogy ebben a helyzetben, amiben most vagyunk, covid után, egy háború közepén, a helyi közösségek, azon belül is a kis közösségek megléte és szerepe nagyon jelentős: ezek összetartó ereje a zene, és ezért is fontos a hangszeres élőzene – fogalmazott Kovács “QQ“ Attila, a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál főszervezője. – Ahhoz, hogy ezek a fiatal, feltörekvő zenészek minél több fellépési lehetőséghez jussanak, nagyon fontos elem a tehetségkutatás. A több, mint egy évtizedes múltra visszatekintő Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál sok, ma már neves előadóművészt “termelt ki” és reméljük, hogy ez a sor folytatódik idén és az elkövetkező években is.

A versenyre szeptember 28-ig lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb húsz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Kolosai Ferenc, a 2019-es Öröm a Zene-fődíjas Antares énekese, basszusgitárosa, Marczel Szabolcs, a Monyo Land operatív vezetője, Rozsonits Tamás zenész, zenei szakíró, Sárdy Barbara énekesnő, dalszövegíró, Szabó Áron “Vasaló” zenész és Tujmer “SUBA” Géza, a soproni gitárosok doyenje.

A Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.

Facebook-esemény:

facebook.com/events/792301055148981/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt