Keresés
Close this search box.

Jövőbe mutató világzene

5 új videó a Cimbalibandtől. Jelentős változáson mentek keresztül zenehallgatási szokásaink az elmúlt években. Egyre népszerűbb az online zenehallgatás.

Cimbaliband - Vár ránk a világ5 új videó a Cimbalibandtől

Jelentős változáson mentek keresztül zenehallgatási szokásaink az elmúlt években. Egyre népszerűbb az online zenehallgatás, az okostelefonok is alakítják szokásainkat. Miközben nő az online rádiócsatornákat hallgatók száma, és az azzal eltöltött idő, Magyarországon is dinamikusan növekszik a zenei streaming szolgáltatók felhasználóinak száma.

Ezt a tendenciát ismerte fel és alkalmazza a Cimbaliband zenekar is. A WM Music Distribution-nal kötött szerződésnek köszönhetően hamarosan az összes dal elérhető lesz a legismertebb zenei megosztó portálon. Elsőként a Best of Cimbaliband album teljes anyaga került feltöltésre. Mivel ehhez a zenei anyaghoz nem készült videoklip, a lemezborító szolgál illusztrációként. A tavaly megjelent, Vidámpark c. albumhoz viszont – az igényekhez igazodva és a trendet követve – folyamatosan készülnek a videoklipek, így az album dalai nemcsak hallgathatóak, hanem nézhetőek is lesznek. Kuriózumnak számít, hogy minden dalhoz készül klip, ezt még a legnevesebb populáris előadók sem mondhatják el magukról, a világ- és népzenét játszó zenekaroknál pedig egyáltalán nem szokványos.

Túl a vizenLassan egy év telt el a Hullámvasút videoklip debütálása óta, az utóbbi hetekben pedig felpörögtek az események. Dúdal, Vár ránk a világ, Túl a vizen, Aki szeret…, amelyek újdonságként már elérhetőek a Cimbaliband youtube csatornáján. Végül, de nem utolsó sorban május 4-én debütál a Halott pénzzel közösen készített, Jöjjünk össze című szám klipje, melyre az együttes korábban pályázatot írt ki.

A klipeket az együttes tulajdonképpen hazai környezetben, hazai stábbal készítette. Gödöllőn a világfánál, a csodálatosan felújított vasútállomáson, a kastélynál és a város Főterén található világ gongnál, Turán pedig a vasútállomáson, a városi tónál, illetve a Bartók Béla Művelődési Házban forgattak. Az L and N Média közreműködésével, különleges technikákat alkalmazva jó érzékkel sikerült megteremteni a harmóniát a jelenkor felgyorsult világa és az együttesre leginkább jellemző akusztikus hangszerek, népi zenei motívumok között.

A nézettségi mutatók azt igazolják, hogy Unger Balázs, a zenekar frontembere jól döntött az online platform adta lehetőségek kihasználásakor, hiszen a zenekar célja minden elérhető kommunikációs csatornán közelebb vinni a népzenét az emberekhez.

A Cimbaliband zenei csatornája ezen a linken érhető el, a friss videókért érdemes rá feliratkozni:

https://www.youtube.com/cimbaliband

A következő időszak kiemelt jelentőségű koncertjei:

2015. április 30. 18:00 – Gorlice (Lengyelország) Gorlicei fesztivál

2015. május 23. 20:00 – II. Galgamenti Népművészeti Fesztivál, Tura, Schossberger kastély

2015. június 4. 18:00 – Moldva – Cimbaliband lemezbemutató a Fonóban (Fonó Budai Zeneház, Bp., Sztregova u. 3.)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.