Johnny Cash és az Edda Oroszlányon

Zene Oroszlány
magyarzene

magyarzene

Aki ellátogatott szombaton este az oroszlányi Bányász Klubba az olyan előadók számait hallhatta élőben, mint Johnny Cash, Scorpions, Bon Jovi, vagy az Edda.

Brown Coals zenekarAki ellátogatott szombaton este az oroszlányi Bányász Klub és Rendezvényház -ba az két zenekar előadásában, (valódi hangszereken és énekkel) hallhatta olyan előadók számait, mint Johnny Cash, Scorpions, Bon Jovi, vagy az Edda.

A Brown Coals zenekarról már írtunk. A Blues, a Rock and Roll, és a Country zene klasszikusait játsszák kicsit pörgősebb stílusban. Profi előadásuknak köszönhetően egyre több helyen játszanak szerte az országban. Ezen az estén a táncolható, bulizós számok élveztek előnyt, megalapozva ezzel a kellő hangulatot.

A “vendég” zenekar a tatabányai X-Elite igazi rock banda.  Nem cicóztak, rögtön bele a közepébe; egyből szólt a Rock You Like A Hurricane (Scorpions). A legnagyobb közönségsikert egy magyar dal aratta. Az Edda “Kölyköd voltam” című számot jó páran együtt énekelték az X-Elittel. (Nem éppen az eredeti ritmusban szólt, de ez az enyhén pörgősebb hangzás csak dobott a hangulaton.) A fiúk saját számokat is előadtak, de érzésünk szerint azok nem lesznek világslágerek. Annak ellenére, hogy az ének nem mindig volt a helyén, az X-elite egy nagyon jó előadó, és mivel viszonylag fiatalok, lendületük töretlen, és folyamatosan fejlesztik magukat, érdeklődve várjuk az új dalokat. Mellesleg még mindig jobban tisztelem azt, aki felvállalja néha éneklésének gyengeségeit, de nem nyúl a digitális trükközések lehetőségéhez.

X-Elite zenekarAz X-Elite zenekar repertoárjában a saját dalokon kívül többek között olyan előadók nótái szerepelnek mint The Black Crowes, The Doors, Bruce Dickinson, Rolling Stones, Bon Jovi, Billy Idol, U2, Red Hot Chili Peppers, Faith No More, Aerosmith, Midnight Oil, Alice Cooper, The Cult, régi Beatrice, Bonanza Zorallosan, Tankcsapda, SingSing és az Edda kicsit másképpen. Na jah; a fiúk a 80-as 90-es évek hard rock és metál zenéin nőttek fel.

Az X-Elite zenekar tagjai:

Vígh Gábor – Gitár, Ének
Komka Péter – Gitár
Pándi Ákos – Gitár
Darmo Balázs – Basszusgitár
Kutenics Béla – Dobok

Web: x-elite.hu

(M. Z. L.)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt