Keresés
Close this search box.

Jogdíjmentes hangeffektusok letöltése és használata

Dreamstime mp3 kép
A közönségéhez és a videótartalomhoz igazodó zene kiválasztása kulcsfontosságú az új ügyfelek megnyeréséhez és a tartós márkahűség előmozdításához.

A tökéletes szám megtalálása azonban csak a csata fele – a másik ugyanilyen fontos fele az alapvető zenei licencek megértése, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dalokat és hangeffektusokat legálisan használja. Hiába kapsz egy dalt „ingyen”, csak azért, hogy a végén kifizess egy ügyvédet, hogy megvédjen téged egy szerzői jog megsértése miatt.
A különböző zenei licencek eltérő költségvetést és felhasználási eseteket tesznek lehetővé. A jogi problémák elkerülése mellett fontos megérteni a licenceket, hogy gyorsan (és magabiztosan) eldönthesse, melyik a legésszerűbb egy projekt számára. Például, ha szüksége van egy konkrét top 10-es találatra, nagy valószínűséggel megszerezheti azt Creative Commons licencen keresztül, de nem ingyenesen, nyilvánosan.

1. Public Domain
Mivel nem védettek szerzői joggal, a köztulajdonban lévő tartalom ingyenes letöltésként elérhető személyes és kereskedelmi célokra egyaránt. Ezek a „kötelező láncok nélkül” letöltések – újrakeverheti, megoszthatja őket, és többször is felhasználhatja anélkül, hogy jogi vagy pénzügyi problémák miatt aggódna. Hurrá!

2. Jogdíjmentes
A jogdíj egy olyan kifizetés, amelyet minden alkalommal fizetnek, amikor egy tartalom felhasználásra kerül. Tehát a jogdíjmentes háttérzene azt jelenti, hogy nem kell ismétlődően fizetni a dalokért (erről általában a zenét szolgáltató szervezet gondoskodik). Előre kell azonban fizetnie – de ezután addig használhatja a dalt, ameddig csak akarja. A jogdíjmentes zene személyes és kereskedelmi célokra használható fel.

3. Creative Commons
A Creative Commons egy nonprofit szervezet, amely ingyenes, szabványos szerzői jogi licencekhez kínál hozzáférést a tartalomkészítőknek. Az alkotók viszont elismerést kapnak munkájukért, amit aztán ingyenesen megoszthatnak és felhasználhatnak. Ez egy win-win!

Kereskedelmi használat
Nevezd meg (CC BY): A dalt mindaddig használhatod, amíg megjelölöd az alkotót, hivatkozol a CC-licencre, és megjegyzed, hogy történt-e módosítás az eredeti tartalomban.
Attribution-ShareAlike (CC BY-SA): Használhatja a dalt mindaddig, amíg feltünteti az alkotót, hivatkozik a CC licencre, megjegyzi, hogy történt-e változtatás az eredeti tartalomban, és az új művet ugyanazzal a CC-licenccel, ill. egy kompatibilis.
Attribution-NoDerivs (CC BY-ND): A dalt mindaddig használhatod, amíg megjelölöd az alkotót, hivatkozol a CC-licencre, és megjegyzed, hogy történt-e módosítás az eredeti tartalomban. Ha módosítja az eredeti tartalmat, nem oszthatja meg nyilvánosan az új művet.

Nem kereskedelmi célú felhasználás
Nevezd meg – nem kereskedelmi célú (CC BY-NC): A dalt nem üzleti célokra használhatod, feltéve, hogy feltünteted az alkotót, hivatkozást adsz a CC-licenchez, és megjegyzi, hogy az eredeti tartalom módosítása történt-e.
Attribution-NonCommercial-ShareAlike (CC BY-NC-SA): Felhasználhatja a dalt nem üzleti célokra, feltéve, hogy feltünteti az alkotót, hivatkozást ad a CC licencre, megjegyzi, hogy történt-e módosítás az eredeti tartalomban, és licencet ad. az új mű ugyanazzal a CC licenccel vagy egy kompatibilis licenccel.Attribution-NonCommercial-NoDerivs (CC BY-NC-ND): A dalt nem üzleti célokra használhatod, feltéve, hogy feltünteted az alkotót, hivatkozást adsz a CC-licenchez, és megjegyzi, hogy az eredeti tartalomban történt-e módosítás. Ha módosítja az eredeti tartalmat, nem oszthatja meg nyilvánosan az új művet.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án