Flautica

Flautica fuvola kvartett
Z. László

Z. László

4 lány fuvolával
Flautica zene
Kamara Virtuozok – Fotó: Kaszner Nikolett (MTVA)

Kíváncsi vagyok, ha leírom ezt a nevet, hogy Flautica, vajon hány ember tudja kiről van szó. Én (és gondolom azért sokan) hálás vagyok a Duna Televíziónak, hogy tudhatom, és örülök, hogy van Magyarországnak egy igazi zenei tehetségkutató műsora a Virtuózok (remélem a készítők a jövőben a promócióra is ráerősítenek).

Megvolt a döntő, akit érdekel ki nyerte, nézzen utána! Mindhárom versenyző kiemelkedően magas színvonalat nyújtott, és vélhetően az olyan halandók mint Én, csak szubjektív döntést tudnánk hozni, így bemutatjuk azt a zenész csoportot, mely megtisztelt minket levelével; a Flautica fuvola kvartettet.

A Kamara Virtuózok döntőjébe bejutott debreceni csapat tagjai: Héty Emese (fuvola, pikoló), Komócsin Rebeka Kata (fuvola, pikoló),  Ködöböcz Flóra Evelin (fuvola, alt- és basszus fuvola), Tóth Blanka (fuvola, alt- és basszus fuvola). Mindannyian a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fuvola tanszakának tanulói, felkészítő tanáruk Cseri Gyöngyi. Sándor Máté – aki szintén az iskola növendéke – több kompozíciójával is segítette a csapatot.

Flautica virtuózok
Flautica fuvola kvartett – Fotó: Sárvári Géza Zsolt

A versenyen való elindulással a Flautica szerette volna minél több emberhez eljuttatni zenéjét, ami úgy tűnik sikerült is, hisz az első három helyezett közé kerültek.

A zenekar követhető saját közösségi oldalán: facebook.com/FlauticaHungary/ 

4 lány fuvolával, már önmagában is figyelemre méltó, de az amit a hangszerekkel együtt művelnek csodálatos.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt