Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
4 lány fuvolával
Flautica zene
Kamara Virtuozok – Fotó: Kaszner Nikolett (MTVA)

Kíváncsi vagyok, ha leírom ezt a nevet, hogy Flautica, vajon hány ember tudja kiről van szó. Én (és gondolom azért sokan) hálás vagyok a Duna Televíziónak, hogy tudhatom, és örülök, hogy van Magyarországnak egy igazi zenei tehetségkutató műsora a Virtuózok (remélem a készítők a jövőben a promócióra is ráerősítenek).

Megvolt a döntő, akit érdekel ki nyerte, nézzen utána! Mindhárom versenyző kiemelkedően magas színvonalat nyújtott, és vélhetően az olyan halandók mint Én, csak szubjektív döntést tudnánk hozni, így bemutatjuk azt a zenész csoportot, mely megtisztelt minket levelével; a Flautica fuvola kvartettet.

A Kamara Virtuózok döntőjébe bejutott debreceni csapat tagjai: Héty Emese (fuvola, pikoló), Komócsin Rebeka Kata (fuvola, pikoló),  Ködöböcz Flóra Evelin (fuvola, alt- és basszus fuvola), Tóth Blanka (fuvola, alt- és basszus fuvola). Mindannyian a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fuvola tanszakának tanulói, felkészítő tanáruk Cseri Gyöngyi. Sándor Máté – aki szintén az iskola növendéke – több kompozíciójával is segítette a csapatot.

Flautica virtuózok
Flautica fuvola kvartett – Fotó: Sárvári Géza Zsolt

A versenyen való elindulással a Flautica szerette volna minél több emberhez eljuttatni zenéjét, ami úgy tűnik sikerült is, hisz az első három helyezett közé kerültek.

A zenekar követhető saját közösségi oldalán: facebook.com/FlauticaHungary/ 

4 lány fuvolával, már önmagában is figyelemre méltó, de az amit a hangszerekkel együtt művelnek csodálatos.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.