Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
4 lány fuvolával
Flautica zene
Kamara Virtuozok – Fotó: Kaszner Nikolett (MTVA)

Kíváncsi vagyok, ha leírom ezt a nevet, hogy Flautica, vajon hány ember tudja kiről van szó. Én (és gondolom azért sokan) hálás vagyok a Duna Televíziónak, hogy tudhatom, és örülök, hogy van Magyarországnak egy igazi zenei tehetségkutató műsora a Virtuózok (remélem a készítők a jövőben a promócióra is ráerősítenek).

Megvolt a döntő, akit érdekel ki nyerte, nézzen utána! Mindhárom versenyző kiemelkedően magas színvonalat nyújtott, és vélhetően az olyan halandók mint Én, csak szubjektív döntést tudnánk hozni, így bemutatjuk azt a zenész csoportot, mely megtisztelt minket levelével; a Flautica fuvola kvartettet.

A Kamara Virtuózok döntőjébe bejutott debreceni csapat tagjai: Héty Emese (fuvola, pikoló), Komócsin Rebeka Kata (fuvola, pikoló),  Ködöböcz Flóra Evelin (fuvola, alt- és basszus fuvola), Tóth Blanka (fuvola, alt- és basszus fuvola). Mindannyian a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fuvola tanszakának tanulói, felkészítő tanáruk Cseri Gyöngyi. Sándor Máté – aki szintén az iskola növendéke – több kompozíciójával is segítette a csapatot.

Flautica virtuózok
Flautica fuvola kvartett – Fotó: Sárvári Géza Zsolt

A versenyen való elindulással a Flautica szerette volna minél több emberhez eljuttatni zenéjét, ami úgy tűnik sikerült is, hisz az első három helyezett közé kerültek.

A zenekar követhető saját közösségi oldalán: facebook.com/FlauticaHungary/ 

4 lány fuvolával, már önmagában is figyelemre méltó, de az amit a hangszerekkel együtt művelnek csodálatos.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss