Keresés
Close this search box.

Firkin Zenekar, Kalandpark Zenekar, Ujvári Zoltán Szilveszter Zola

Firkin zenekar
Hallgass Hazait - A Magyar Zenei Műsor! Farsang, rádió, Gitárulkozás

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

Adásban a Firkin Zenekar, a Kalandpark Zenekar, és Ujvári Zoltán Szilveszter Zola!

Firkin zenekarA Firkin Zenekar farsangi különszáma február 20-án Maszkuráékkal közösen! A két csapat összefogott és egy beöltözős maszkabállal várják a vendégeket.

Péter János: “Kértük is a közönségtől, hogy legyenek szívesek bármit felvenni magukra… Úgy tűnik, hogy lesz kalap is, tehát előre gyártott cilindereket is talán sikerül összeszedni, és lesznek ott arcfestő lányok, ha jól tudom ketten is. Ki lehet pingálni az arcokat, és le lehet fotózni, hogy felkerülhessen a Facebookra, hogy lássuk mi is a közönségünket, azt mi is élvezzük.

Firkin, Maszkura és a Tücsökraj + előtte a Colleen. “Lesz majd csere-bere a zenekarok között, személyi cserék, tehát Maszkura átjön harmonikázni hozzánk, én pedig átmegyek fuvolázni hozzájuk.”

Február 20. Akvárium Klub


Kalandpark zenekarMegérkezett a Kalandpark! Még nincs 1 éve, hogy a srácok könnyedén és lazán összeálltak, bandává alakultak, máris elérhető az első digitális kiadvány, amely ráadásul rádiós játszásra is könnyen kerülhet, talán éppen ezért a címe: Szól a rádió.

A Kalandpark a megalakuláskor még csak fiú tagokból állt: “Az összeállás után egy-két hónappal már gondolkoztunk azon, hogy kiegészülünk egy gyönyörű női hanggal. Tanakodás folyt, hogy maradjunk-e fiúzenekar, vagy próbálkozzunk úgy, hogy színesebbé tesszük egy női hanggal ezt az egészet. Kicsit a populárisabb irányba akartunk elmozdulni, rádió barát dolgot akartunk, és egyik gitáros srác sem szeretett volna vokálozni, úgyhogy mindenképpen kellett…”

A csapatból szinte minden tag más stílusból érkezett, és ezt igyekeznek kamatoztatni is a Kalandpark zenéiben, így alakult ki az egyedülálló reggae core hangzás. A csapat tagjai azt mondják: Még nagyon az elején vannak, de elszántak, és hamarosan más bandákkal együttműködve is találkozhatunk velük.


Ujvári Zoltán Szilveszter ZolaUjvári Zoltán Szilveszter Zola tavaszra tervezi a Gitárulkozás című szóló akusztikus lemez megjelenését. Az időzítés nem véletlen!

A lemez dalai sorban jelentek meg az utóbbi időben, hétről-hétre, egy-egy video anyaggal megtámogatva. Zola azt mondja, Magyarországon eddig kevesen csinálták meg azt, hogy egy lemez minden dalához van egy külön álló video, vagy klip szerű képi anyag. “Hol többet adtunk, hol kevesebbet, hol egy hangulatot, hol egy kis trükköt, hol humort, hol abszurditást, hol szépséget.”

Az album egyik különlegessége a Répadal, ami eredetileg viccnek indult – mondja a szerző. “Én nagyon szeretem a L’art pour L’art művészetét, Dolák-Saly Róbertet és Laár Andrást is, és ez a dal igazából egy poénnak indult, csak aztán elkezdtem tovább írni. Úgy voltam vele, hogy olyan jó kis nóta: gyerekdal is lehetne, de amúgy egy felnőtt dal, érdekesség a lemezen.”

Hallgass Hazait

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt