Firkin Zenekar, Kalandpark Zenekar, Ujvári Zoltán Szilveszter Zola

Firkin zenekar
magyarzene

magyarzene

Hallgass Hazait - A Magyar Zenei Műsor! Farsang, rádió, Gitárulkozás

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

Adásban a Firkin Zenekar, a Kalandpark Zenekar, és Ujvári Zoltán Szilveszter Zola!

Firkin zenekarA Firkin Zenekar farsangi különszáma február 20-án Maszkuráékkal közösen! A két csapat összefogott és egy beöltözős maszkabállal várják a vendégeket.

Péter János: “Kértük is a közönségtől, hogy legyenek szívesek bármit felvenni magukra… Úgy tűnik, hogy lesz kalap is, tehát előre gyártott cilindereket is talán sikerül összeszedni, és lesznek ott arcfestő lányok, ha jól tudom ketten is. Ki lehet pingálni az arcokat, és le lehet fotózni, hogy felkerülhessen a Facebookra, hogy lássuk mi is a közönségünket, azt mi is élvezzük.

Firkin, Maszkura és a Tücsökraj + előtte a Colleen. “Lesz majd csere-bere a zenekarok között, személyi cserék, tehát Maszkura átjön harmonikázni hozzánk, én pedig átmegyek fuvolázni hozzájuk.”

Február 20. Akvárium Klub


Kalandpark zenekarMegérkezett a Kalandpark! Még nincs 1 éve, hogy a srácok könnyedén és lazán összeálltak, bandává alakultak, máris elérhető az első digitális kiadvány, amely ráadásul rádiós játszásra is könnyen kerülhet, talán éppen ezért a címe: Szól a rádió.

A Kalandpark a megalakuláskor még csak fiú tagokból állt: “Az összeállás után egy-két hónappal már gondolkoztunk azon, hogy kiegészülünk egy gyönyörű női hanggal. Tanakodás folyt, hogy maradjunk-e fiúzenekar, vagy próbálkozzunk úgy, hogy színesebbé tesszük egy női hanggal ezt az egészet. Kicsit a populárisabb irányba akartunk elmozdulni, rádió barát dolgot akartunk, és egyik gitáros srác sem szeretett volna vokálozni, úgyhogy mindenképpen kellett…”

A csapatból szinte minden tag más stílusból érkezett, és ezt igyekeznek kamatoztatni is a Kalandpark zenéiben, így alakult ki az egyedülálló reggae core hangzás. A csapat tagjai azt mondják: Még nagyon az elején vannak, de elszántak, és hamarosan más bandákkal együttműködve is találkozhatunk velük.


Ujvári Zoltán Szilveszter ZolaUjvári Zoltán Szilveszter Zola tavaszra tervezi a Gitárulkozás című szóló akusztikus lemez megjelenését. Az időzítés nem véletlen!

A lemez dalai sorban jelentek meg az utóbbi időben, hétről-hétre, egy-egy video anyaggal megtámogatva. Zola azt mondja, Magyarországon eddig kevesen csinálták meg azt, hogy egy lemez minden dalához van egy külön álló video, vagy klip szerű képi anyag. “Hol többet adtunk, hol kevesebbet, hol egy hangulatot, hol egy kis trükköt, hol humort, hol abszurditást, hol szépséget.”

Az album egyik különlegessége a Répadal, ami eredetileg viccnek indult – mondja a szerző. “Én nagyon szeretem a L’art pour L’art művészetét, Dolák-Saly Róbertet és Laár Andrást is, és ez a dal igazából egy poénnak indult, csak aztán elkezdtem tovább írni. Úgy voltam vele, hogy olyan jó kis nóta: gyerekdal is lehetne, de amúgy egy felnőtt dal, érdekesség a lemezen.”

Hallgass Hazait

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.