Keresés
Close this search box.

Elektronikával támad idén a Budapest Park!

Budapest Park koncert
Nagy visszatérő és elsőző az ikonikus koncerthelyszín idei programjában!

A nemzetközi elektronikus zenei színtér három népszerű előadója is fellép idén az ikonikussá vált koncerthelyszínen

A fővárosi koncerthelyszín tizenegyedik szezonja április 21-én indul.

A kínálatban szerepel rock (Deftones, Billy Idol, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, Billy Talent, Black Veil Brides, My Chemical Romance), pop (5SOS, Pet Shop Boys), indie (Pixies, alt-J, Tash Sultana), bluesrock (Gary Clark Jr.) és cigány-punk (Gogol Bordello) is – írják a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A frissen bejelentett három elektronikus zenei sztár közül a Thievery Corporation július 5-én lép színpadra a Budapest Parkban.

Az amerikai duó legutóbb 2019-ben járt Magyarországon (akkor is a Parkban). Rob Garza és Eric Hilton 1996-ban hozta létre a formációt, amely szokatlan, egyedülálló zenei világot teremtett.

A Thievery Corporationben keveredik a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika; legutóbbi, 2020-as lemezükön szimfonikus zenekari kísérettel gondolták újra saját dalaikat.

Július 22-én egy supergroup, a Moderat ad koncertet. A Modeselektor két tagja, Gernot Bronsert és Sebastian Szary, illetve az Apparat néven alkotó Sascha Ring fúziójából létrejött berlini Moderat a Modeselektor dübörgő basszusait az Apparat érzékeny, finom dallamaival egészíti ki.

Első, 2009-es albumukkal azonnal berobbantak, de nagyon szólt a 2013-as II című anyag is. Rengeteget turnéztak, 2016-ban egy újabb stúdiólemez mellett egy élő anyag is megjelent. Öt év csend után idén tér vissza a Moderat egy új albummal: a More D4ta az elszigeteltség és az információs zaj témáit járja körbe.

Szeptember 28-án a 2020-ban elmaradt első önálló magyarországi koncertjét pótolja a Sofi Tukker. Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern floridai duója vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival lett népszerű.

A járványidőszakban naponta jelentkeztek online dj szettel, remixeket készítettek olyan előadóknak, mint Lady Gaga, Carl Cox vagy Nina Simone, de született közös dal Amadou & Mariammal is.mElső, Drinkee című 2016-os kislemezükre Grammy-jelölést kaptak, akárcsak két évvel későbbi Treehouse című első stúdióanyagukra a legjobb tánczenei/elektronikus album kategóriában.

Dalaik, amelyek telefonreklámtól számítógépes játékon át Az új pápa című Sorrentino-sorozat főcíméig számos helyen felbukkantak, angolul, spanyolul és portugálul is megszólalnak.

Sofi Tukker végre fellép Magyarországon!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt