Keresés
Close this search box.
Igazi, ritka zenei ínyencségre számíthatunk március 22-én a Super 8-ban. A DUBlőrök éjszakája a dub kialakulását eleveníti fel. Korabeli filmjelenetek, klasszikus felvételek eredeti kiadású, préselt lemezekről.

DUBlőrök éjszakájaDUBlőrök éjszakája

(Jamaica az 1970-es években)

Igazi, ritkaságszámba menő zenei ínyencségre számíthatunk március 22-én a Super 8-ban. A DUBlőrök éjszakája a dub kialakulását eleveníti fel. Korabeli filmjelenetek, klasszikus felvételek eredeti kiadású, préselt lemezekről, live act, és a hazai bulikról jól ismert lemezlovasok teszik lehetővé a pszichedelikus időutazást a napfényes Jamaicába.

Kevesen tudják, hogy számos mai irányzat nagyrészt ebben a stílusban gyökerezik. Nélküle nem létezne a hip-hop, a drum&bass, sőt még a techno sem. A hatvanas években itt találták ki a remixkultúrát, a gitáros és billentyűs akkordok helyett a dob és a basszus előtérbe helyezését. Hangszerré változtatták a stúdiót és a keverőpultot, előadóművészi rangra emelték a DJ-t, a vokáltól megszabadított és effektekkel teljesen átértelmezett zene pedig új, addig ismeretlen hangzások végtelen tárházát nyitotta meg. Gyertek velünk Bob Marley, Lee „Scratch” Perry és Osbourne “King Tubby” Ruddock varázslatos világába!

Kilenctől tizenegyig JAHFAR (mixcloud.com/jahfar/) forrósítja a hangulatot. Ezt követően DU3NORMAL (facebook.com/DU3normal) live act-je szól majd, akinek produkciója Magyarországon ebben a műfajban egyedülállónak számít, mivel klasszikus dub live set felszerelésével lép fel. A laptopjából kijövő hangsávok egy analóg keverőpulton futnak keresztül, ezeket effektezi nekünk élőben, roppant improvizatív zenei élményt nyújtva ezzel. A levezetést a budapesti szórakozóhelyekről és a Tilosból is jól ismert DR. ANALOG (soundcloud.com/dr-analog ) vezényli le.

Az este folyamán olyan klasszikus, hatvanas évekbeli, jamaicai életérzést megjelenítő és a dub zene kialakulását dokumentáló filmekből vetítenek részleteket, mint a Rockers, a Dub Echoes, a Roots Rock Documentary vagy a Lee „Scratch” Perry életét feldolgozó The Upsetter.

Beugró: 500 HUF

Facebook esemény: facebook.com/events/726351457396565/

DUBlőrök:
21:00 – 23:00 JAHFAR (warm-up)
23:00 – 01:00 DU3NORMAL (live act)
01:00 – 03:00 DR. ANALOG (dj set)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss