Zene Oroszlányon

Brown Coals - Burghardt Bea
magyarzene

magyarzene

Megszólalt a zene, belibbent egy alacsony énekes lánynak álcázott Batman (vagy fordítva). Aztán ahogy megszólalt...

Brown Coals zenekar OroszlányLeesett az állunk

Persze ez azért túlzás, hiszen azt tudtuk, hogy annak aki igazi jó zenét akar hallgatni nem a televízió távirányítóját kell nyomkodnia. Azt is tudtuk, hogy Oroszlányon kiemelkedően profi zenei élet zajlik. Több nemzetiség is őrzi zenei hagyományait, van profi zeneiskola és itt működik az ország egyik nemzetközileg is elismert zenekara az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar.

A Brown Coals zenekar (az Ő meghívásuknak tettünk eleget), Blues, Rock and Roll, Country világslágereket játszik, de egyedi, felpörgetett, mondhatni bulizós stílusban, így tehát fel voltunk rá készülve, hogy Oroszlány városában egy számunkra ismeretlen, fiatal együttes, egy helyi klubbban is profin fog zenélni, legyen szó akár Elvis Presley, Tina Turner, Jimi Hendrix vagy Johnny Kesh nótáról. Megszólalt a zene és nem csalódtunk. Aztán belibbent egy alacsony énekes lánynak álcázott  Batman (vagy fordítva), akin rögtön látszott, hogy otthon érzi magát a helyi zene kedvelők társaságában. Amikor azonban megszólalt…

Na jó, arra végképp nem számítottunk, hogy egy igazi magyar Janis Joplin -t fogunk hallani tisztán, és még az eredetinél is keményebben. Persze, hogy a koncert során felcsendült a Mercedes Benz című dal is. Addigra már természetesnek vettük, hogy az eredetinél kicsit pörgősebb verzióban.

Bea (az énekes Batman lány) elmondása szerint a saját dalok írását egyenlőre nem erőltetik, ebben a műfajban ahhoz nagyon jó szerzőnek kell lenni nemcsak zeneileg; szövegileg is.

Brown Coals - Burghardt BeaA Brown Coals (nevében őrzi a város szénbányász múltját) tagjai:

Czeiner Balázs – gitár
Gál András – basszus gitár
Merle Csaba – dobok
Burghardt Bea – ének

Elérhetőségük:  facebook.com/pages/Brown-Coals

Művelődési ház, klubok, kocsmák, iskolák, próbatermek, garázsok, terek…: Oroszlányon valahol mindig hallhatsz igazi élő zenét.

(MZL)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt