Keresés
Close this search box.
Megszólalt a zene, belibbent egy alacsony énekes lánynak álcázott Batman (vagy fordítva). Aztán ahogy megszólalt...

Brown Coals zenekar OroszlányLeesett az állunk

Persze ez azért túlzás, hiszen azt tudtuk, hogy annak aki igazi jó zenét akar hallgatni nem a televízió távirányítóját kell nyomkodnia. Azt is tudtuk, hogy Oroszlányon kiemelkedően profi zenei élet zajlik. Több nemzetiség is őrzi zenei hagyományait, van profi zeneiskola és itt működik az ország egyik nemzetközileg is elismert zenekara az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar.

A Brown Coals zenekar (az Ő meghívásuknak tettünk eleget), Blues, Rock and Roll, Country világslágereket játszik, de egyedi, felpörgetett, mondhatni bulizós stílusban, így tehát fel voltunk rá készülve, hogy Oroszlány városában egy számunkra ismeretlen, fiatal együttes, egy helyi klubbban is profin fog zenélni, legyen szó akár Elvis Presley, Tina Turner, Jimi Hendrix vagy Johnny Kesh nótáról. Megszólalt a zene és nem csalódtunk. Aztán belibbent egy alacsony énekes lánynak álcázott  Batman (vagy fordítva), akin rögtön látszott, hogy otthon érzi magát a helyi zene kedvelők társaságában. Amikor azonban megszólalt…

Na jó, arra végképp nem számítottunk, hogy egy igazi magyar Janis Joplin -t fogunk hallani tisztán, és még az eredetinél is keményebben. Persze, hogy a koncert során felcsendült a Mercedes Benz című dal is. Addigra már természetesnek vettük, hogy az eredetinél kicsit pörgősebb verzióban.

Bea (az énekes Batman lány) elmondása szerint a saját dalok írását egyenlőre nem erőltetik, ebben a műfajban ahhoz nagyon jó szerzőnek kell lenni nemcsak zeneileg; szövegileg is.

Brown Coals - Burghardt BeaA Brown Coals (nevében őrzi a város szénbányász múltját) tagjai:

Czeiner Balázs – gitár
Gál András – basszus gitár
Merle Csaba – dobok
Burghardt Bea – ének

Elérhetőségük:  facebook.com/pages/Brown-Coals

Művelődési ház, klubok, kocsmák, iskolák, próbatermek, garázsok, terek…: Oroszlányon valahol mindig hallhatsz igazi élő zenét.

(MZL)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.